Επαναλειτουργία Τράπεζας Χρόνου

Tο επόμενο διάστημα πρόκειται να ανανεώσουμε την λίστα με τα ενδιαφερόμενο μέλη που επιθυμούν να παραμείνουν στην Τράπεζα Χρόνου.

Σε περίπτωση που ενδιαφέρεστε για τη συνέχεια της συμμετοχής σας ή διαφορετικά επιθυμείτε τη διαγραφή σας από την υπηρεσία, παρακαλείσθε να μας ενημερώσετε τηλεφωνικά στο 2310534652 ή ηλεκτρονικά στο  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Κοπή Βασιλόπιτας

Το 2018 έχει φτάσει για τα καλά και η Τράπεζα Χρόνου της ΑΡΣΙΣ και οι άνθρωποι της σας προσκαλούμε να το γιορτάσουμε. 
 
Ελάτε λοιπόν στο Κέντρο Υποστήριξης Νέων (Σπάρτης 9) να συναντηθούμε, να κόψουμε βασιλόπιτα και να περάσουμε παρέα ένα όμορφο απόγευμα το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου και ώρα 6μμ.
 
Πως να έρθετε: Με τα λεωφορεία 10, 11, 11Β, 31 και  Στάση Ευζώνων-Γαλλικό Ινστιτούτο
 

 

Δελτίο τύπου: Ενημερωτική εκδήλωση για την Τράπεζα Χρόνου της ΑΡΣΙΣ

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η εκδήλωση που πραγματοποίησε η ΑΡΣΙΣ το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2016 στην αίθουσα νερού στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης και αφορούσε την ενημέρωση των συμμετεχόντων για την Τράπεζα χρόνου που λειτουργεί η ΑΡΣΙΣ.

Στόχος της εκδήλωσης ήταν η ενημέρωση οικογενειών προσφύγων για την Τράπεζα χρόνου με ποιο τρόπο μπορούν να συμμετέχουν προσφέροντας και λαμβάνοντας αντίστοιχα υπηρεσίες και προϊόντα. Η εκδήλωση αποτέλεσε μια πρώτη προσπάθεια ένταξης του προσφυγικού πληθυσμού στην Τράπεζα χρόνου της ΑΡΣΙΣ αλλά και στην τοπική κοινωνία. Η ενεργός συμμετοχή των οικογενειών των προσφύγων σε αυτή θα τους δώσει τη δυνατότητα να δικτυωθούν και να γνωριστούν τόσο μεταξύ τους όσο και με άλλα εγγεγραμμένα μέλη της Τράπεζας χρόνου αλλά και μέσω της παροχής των υπηρεσιών τους να εκφράσουν τις ικανότητες και τις δεξιότητες τους.

Οι οικογένειες των προσφύγων που έδωσαν το «παρών» στην εκδήλωση είναι οικογένειες που συμμετέχουν σε προγράμματα που υλοποιεί η ΑΡΣΙΣ και αφορούν κατεξοχήν τον προσφυγικό πληθυσμό.

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των γονέων για την Τράπεζα χρόνου ειδικοί παιδαγωγοί υλοποιούσαν δράσεις δημιουργικής απασχόλησης με τα παιδιά των προσφύγων στο χώρο του φουαγιέ έξω από την αίθουσα νερού. Μετά το τέλος της παρουσίασης έλαβε χώρα εργαστήρι καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων σε συνεργασία με το Κέντρο Υποστήριξης Νέων της ΑΡΣΙΣ όπου γονείς και παιδιά είχαν την ευκαιρία να δημιουργήσουν τα δικά τους χειροποίητα κοσμήματα και διακοσμητικά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συμμετοχή των οικογενειών των προσφύγων ήταν πολύ μεγάλη ενώ στο τέλος της εκδήλωσης πολλοί συμμετέχοντες πραγματοποίησαν την εγγραφή τους στην Τράπεζα Χρόνου της ΑΡΣΙΣ πράγμα που δείχνει την πολύ θετική ανταπόκριση τους στο εν λόγω εγχείρημα.

Η Τράπεζα χρόνου της ΑΡΣΙΣ στηριζόμενη στις αρχές της αλληλέγγυας οικονομίας, αποσκοπεί στην κάλυψη διαφορετικών αναγκών δίνοντας έμφαση στην αχρήματη ανταλλαγή υπηρεσιών και προϊόντων και στην αξία χρήσης αυτών.

Για περισσότερες πληροφορίες για την Τράπεζα Χρόνου της ΑΡΣΙΣ και για το πώς μπορείτε και εσείς να συμμετέχετε στο δίκτυο μας και να ανταλλάζετε δωρεάν υπηρεσίες και προϊόντα αρκεί να επικοινωνήσετε μαζί μας ή να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας.

 

Δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση εδώ:  https://www.facebook.com/pg/xronosthess/photos/?tab=album&album_id=594861250715507

 

Διεύθυνση: Βενιζέλου 70, Θεσσαλονίκη

Τηλ. Επικοινωνίας: 2315 504301

Site: xronosthess.gr

Facebook page: https://www.facebook.com/xronosthess/?fref=ts

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Τράπεζα Χρόνου της ΑΡΣΙΣ

Τρεισήμισι χρόνια λειτουργίας έχει ήδη διανύσει και εξακολουθεί  να λειτουργεί μέχρι και σήμερα η Τράπεζα Χρόνου της ΑΡΣΙΣ στον Δήμο Θεσσαλονίκης.

Η Τράπεζα Χρόνου είναι ένα δίκτυο ανταλλαγής υπηρεσιών και προϊόντων μεταξύ των μελών της χωρίς χρήματα.  Απευθύνεται σε όσους και όσες επιθυμούν να γίνουν μέλη του δικτύου  και να οργανώσουν την καθημερινότητά τους χωρίς κόστος.

Από το 2013 η ΑΡΣΙΣ – Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων ξεκίνησε τη λειτουργία δυο Τραπεζών Χρόνου, στα πλαίσια του έργου «Κοινωνικές Δομές Αντιμετώπισης της Φτώχειας» μια στον Δήμο Θεσσαλονίκης και μια στον Δήμο Παύλου Μελά αρχικά με τη συγχρηματοδότηση  της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο πλαίσιο του Ε.Π «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» (ΕΣΠΑ 2007-2013), ενώ από τον Οκτώβριο του 2015 με την χρηματοδότηση του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Από τις 31 Οκτωβρίου 2016 οι δυο Τράπεζες Χρόνου ενοποιούνται πλέον σε μια ενιαία Τράπεζα με έδρα στην οδό Βενιζέλου 70 στον Δήμο Θεσσαλονίκης. Η ενιαία Τράπεζα  Χρόνου της ΑΡΣΙΣ,  μεγαλώνει και διευρύνεται, με τη συμμετοχή πολλών νέων μελών και νέων αγγελιών προσφοράς υπηρεσιών και προϊόντων. Τα νέα μέλη δεν περιορίζονται πια μόνο στο Δήμο Θεσσαλονίκης, αλλά το δίκτυο μας διευρύνεται καλύπτοντας περισσότερες περιοχές!

Για περισσότερες πληροφορίες για την Τράπεζα Χρόνου της ΑΡΣΙΣ και για το πώς μπορείτε και εσείς να συμμετέχετε στο δίκτυο μας και να ανταλλάζετε δωρεάν υπηρεσίες και προϊόντα αρκεί να επικοινωνήσετε μαζί μας ή να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας.

Κατεβάστε το Δελτίο Τύπου εδώ.

Διεύθυνση: Βενιζέλου 70, Θεσσαλονίκη
Τηλ. Επικοινωνίας: 2315 504301
Site: xronosthess.gr
Facebook page: https://www.facebook.com/xronosthess/?fref=ts

3 Χρόνια Τράπεζα Χρόνου