Πως συμμετέχετε

 

Η λειτουργία της Τράπεζας Χρόνου δεν θυμίζει σε τίποτα τον τρόπο λειτουργίας των συνηθισμένων τραπεζών. Κι αυτό γιατί πραγματοποιούνται αχρήματες συναλλαγές υπηρεσιών ή προϊόντων. Οι υπηρεσίες και τα είδη εξισώνονται από μία κεντρική μονάδα, το χρόνο, καθώς παύουν να κοστολογούνται με βάση το χρηματικό τους αντίτιμο. Μονάδα μέτρησης  είναι το ΤΕΜ που ισούται με μια ώρα. 

 

Εγγραφή

 

Για να χρησιμοποιήσετε τις υπηρεσίες της Τράπεζας Χρόνου πρέπει πρώτα να δημιουργήσετε ένα προφίλ στον ιστότοπο της Τράπεζας Χρόνου, στο οποίο θα υπάρχουν τα προσωπικά σας στοιχεία. Σε περίπτωση που δεν υπάρχει πρόσβαση στο διαδίκτυο, η δημιουργία του προφίλ γίνεται από το προσωπικό της Τράπεζας Χρόνου. 

 

Ενεργοποίηση του προφίλ

 

Για την ενεργοποίηση του προφίλ απαιτείται συνάντηση με τους διαχειριστές της Τράπεζας Χρόνου. Θεωρώντας την προσωπική επαφή μαζί σας το αποτελεσματικότερο μέσο για την κατάκτηση των στόχων της Τράπεζας Χρόνου, επιθυμούμε να γνωρίσουμε τον καθένα σας με σκοπό την ενημέρωση για τον τρόπο λειτουργίας καθώς και τις δυνατότητες που παρέχονται. 

 

Είσοδος στο σύστημα

 

Μετά την ενεργοποίηση του προφίλ σας, μπορείτε να συνδεθείτε στο σύστημα της Τράπεζας Χρόνου εισάγοντας  το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης που έχετε δημιουργήσει και έπειτα να καταχωρήσετε τις αγγελίες σας. 

 

Καταχώρηση αγγελίας υπηρεσιών και γνώσεων

 

Στο μενού εργαλεία, στην καρτέλα καταχώρηση νέας αγγελίας έχετε τη δυνατότητα να περιγράψετε την υπηρεσία  που θέλετε να προσφέρετε ή να ζητήσετε, να συμπληρώσετε τον τίτλο προσφοράς και τη γενική κατηγορία στην οποία ανήκει. Το αντίτιμο ορίζεται με την ώρα. Μια ώρα ισούται με ένα ΤΕΜ για οποιαδήποτε υπηρεσία. Με την αποθήκευση η προσφορά σας έχει δημοσιοποιηθεί.

 

Καταχώρηση αγγελίας προϊόντος

 

Στο μενού εργαλεία, στην καρτέλα καταχώρηση νέας αγγελίας έχετε τη δυνατότητα να περιγράψετε τo προϊόν  που θέλετε να προσφέρετε ή να ζητήσετε, να συμπληρώσετε τον τίτλο προσφοράς και τη γενική κατηγορία στην οποία ανήκει. Για την εξίσωση με το χρόνο της αξίας των προϊόντων επικοινωνείτε με την ομάδα της Τράπεζας Χρόνου και αποφασίζεται από κοινού η «τιμή» του προϊόντος. 

 

Συναλλαγή

 

Στις αγγελίες μπορείτε να ενημερώνεστε για όλες τις ενεργές αγγελίες. Σε περίπτωση που δεν υπάρχει πρόσβαση στο διαδίκτυο μπορείτε να επικοινωνείτε με την ομάδα της Τράπεζας Χρόνου και να ενημερώνεστε σχετικά. Εφόσον ενδιαφέρεστε για κάποια αγγελία:

 

  • Επικοινωνείτε με το προσωπικό της Τράπεζας Χρόνου  ώστε να οριστούν οι παράμετροι της συναλλαγής όπως οι βασικές πληροφορίες, ο χρόνος και ο τόπος της συναλλαγής.
  • Με το πέρας της συναλλαγής επισκέπτεστε τον ιστότοπο της Τράπεζας Χρόνου και ολοκληρώνετε τη διαδικασία μέσω του αντίστοιχου  πλήκτρου "Συναλλαγή" που θα βρείτε κάτω από κάθε αγγελία.
  • Αυτόματα αφαιρούνται ή προστίθενται τα αντίστοιχα ΤΕΜ.  
  • Μπορείτε πάντα να ολοκληρώσετε την συναλλαγή μέσω της Τράπεζας Χρόνου τηλεφωνικά ή με μία επίσκεψη σας. Καλό θα είναι αυτή η διαδικασία να ολοκληρώνεται το συντομότερο δυνατό. 

 

Αξιολόγηση

 

Μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής δίνεται η δυνατότητα να αξιολογήσετε την υπηρεσία ή το αγαθό  που λάβατε  και να προσθέσετε τα σχόλια σας. Αυτό γίνεται ώστε να μπορούν όλοι οι χρήστες να προστατεύονται από επαναλαμβανόμενες κακές πρακτικές.

 

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση μπορείτε να τηλεφωνήσετε στο 2310534652 ή στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.